Διαδικτυακή διάλεξη της Στέλλας Αλιγιζάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής Λαογραφικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στα πλαίσια του «Εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 2021» συνδιοργανώνουν διαδικτυακή διάλεξη με ομιλήτρια τη φιλόλογο – ιστορικό κ. Στέλλα Αλιγιζάκη.

Θέμα: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 – Επετειακοί εορτασμοί και ιστορία

Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση είναι η αφορμή να αναδείξουμε και να διερευνήσουμε τη σχετική ιστορική θεματολογία από την οπτική γωνία της δικής μας εποχής. Οι επέτειοι σε όλες τις εποχές γίνονταν αφορμή γιορτασμού και πανηγυριών, για τις δικές μας ημέρες χρειάζεται μία νέα θεώρηση της ιστορίας. Είναι άλλωστε η ευκαιρία μας να βιώσουμε το δίδαγμα του Σολωμού: να μάθουμε να θεωρούμε εθνικό ό,τι είναι αληθινό. Η αλήθεια στη ρήση του Σολωμού μας επαναφέρει στις διαχρονικές αξίες των αγωνιστών του 1821, όπως η ειλικρίνεια, η δικαιοσύνη, το ήθος, η αλληλεγγύη.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει η κ. Σοφία Μαλανδράκη, Εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης, Εντεταλμένη σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόεδρος της Επιτροπής για τον «Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 2021» στην Π.Ε. Χανίων. Την εκδήλωση θα συντονίζει η Δρ. Έλια Βαρδάκη, Κοινωνική Ανθρωπολόγος-Ερευνήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης, Ταμίας της Ι.Λ.Α.Ε.Κ.

Στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών και υπό το πρίσμα αδυναμίας φυσικής παρουσίας σε κλειστούς χώρους συνάντησης λόγω του Sars-Cov-2 οι συνδιοργανωτές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εξ’ αποστάσεως – διαδικτυακές δράσεις, τηρώντας όλα τα μέτρα που η Ελληνική Πολιτεία ορίζει για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος σε καιρούς πανδημίας. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00. Για να συμμετάσχετε στην παραπάνω διαδικτυακή συνάντηση παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο https://cutt.ly/nx0tCCd (Webinar ID: 989 0438 5694 και Passcode: 416486).